Hani ihaleler yapılır ya açık artırma usulü veya benzer bir uygulama vardır müzayede; satıcı çıkar bağırır 500 veren var mı 600 veren var mı? 600 veren oldu 700 veren var mı ? Ortalığı kızıştırıp fiyatı yükseltir 10 TL’lik malı 100 TL’ye iteler. Son zamanlarda saç sağlık alanında faaliyet gösteren firmalarda böylesine bir rekabete girmiş olacak ki saçma sapak sloganları yükselterek devam ediyor. Dilerseniz böyle bir konu yazmamıza neden olan ilk olayı ele görelim.

Vichy 1700 Saç Teli Sloganını Başlattı
Bir kaç ay önce vichy ne yapsamda şu kellerin parasını tokatlasam zihniyetiyle işe yaramadığı için 10 yıldır satamadığı ilacı “1700 saç teli” sloganıyla yeniden canlandırmaya çalıştı. Dünyada eşi benzeri olmayan bir iddia olsa da bizim insanlarımız için hoş bir söylemdi ve karşılıkta buldu denebilir. Tabi bunun işe yaradığını gören diğer rakipler geri kalır mı onlarda çıkaracağını iddia ettikleri saç teli miktarını artırdılar.

Bioxcin 3080 Saç Teli (Yok mu Artıran)
Memleketin uyanığı bioxcin geri kalır mı? Oda açık artırmaya katıldı ve “3080 saç teli” aldatmacasıyla yıllardır tokatladığı milleti yeniden yolma girişimine başladı. Vichy de olduğu gibi bu da dünyada görülmemiş bir iddiaydı. Ama bizim insanımız her zaman yüksek fiyatları sevdiği için artık Vichy yerine Bioxcin olayına yöneldi ama durun artırma daha bitmedi devam ediyoruz. Son aylarda ünlü sporcuları kullanarak abartılı reklam yapan Rephair durun dedi bende varım.

3 Ayda 6800 Saç Teli (Yok Daha Neler)
Bu yazı firmanın yazmış olduğu  “Paylaşmış olduğunuz içerik WEON Grup Şirketlerine ait Rephair ürünü ile ilgili olumsuz ve müşteriyi yanıltıcı ifadeler barındırmakta. Bu durum ürünümüze ve şirketimize ne yazık ki zarar vermekte. Sizden ricamız bu içeriği kaldırmanızdır. Aksi takdirde şirket avukatlarımız hukuki süreci işletmeye başlayacaktır. Saygılarımızla. WEON Grup Şirketleri” şeklindeki tehdit içeren ricası üzerine kaldırılmıştır. Üzgünüz.

Sonuç olarak;

“3 ayda 6800 saç teli” bu dünyada benzeri görülmemiş olduğu gibi akla , mantığa, tıp bilimine her şeye aykırı bir iddia. Ama ne yazık ki memleketimin saf insanları 1700’ü atlatsa, 3080’i görmezden gelse 6800 saç telinin çekiciliğine dayanamayıp yine bu uyanıkları zengin edecek ve üzülerek söylüyorum ki etmeye devam ediyorda o kadar bilgilendirme yazısına rağmen araştırma yapan az sayıda insan çıkıyor.

Uyanıklar Saç Ekimi Mantığı İle Hareket Ediyorlar
Peki bu rakamlar nerden çıkıyor ? Cevabı çok basit; saçı dökülen insan bir şekilde saç ektirmeyi de aklından geçirir, hesapladığında 3080 saç teli ektirdiğinde 3000 – 5000 TL para ödemesi gerekeceğini görür onun yerine bioxcin kullanarak çok daha ucuza aynı sonuca ulaşacağını sanır ama ne üzücü ki verdiği paranın boşa gitmesi yanı sıra ümitlerini de kaybeder. 6800 saç telininin ekim ücretini hesaplamaya bile gerek yok, onlar zaten azıtmıştır.

Herkesin Saç Dökülme Türü Farklıdır?
En basitinden marketten alacağınız 5 TL’lik temizleyici bir şampuan için bile özenli davranmalı saç tipinizi ya da varsa saç sağlık sorununuza yönelik içeriği bulunan ürünleri almalısınız. İyi ve abartılı reklam yapanı değil, sizin ihtiyacınızı karşılayacak olanı almalısınız. Bu A ya da B markası olur önemli değil, önemli olan size hitap etmesidir. Burada da aynı şekilde abartılı satılan bu ürünler herkese göre değildir. Ahmet’in saçı DHT hormonundan dolayı dökülür, benimkisi Allopecia Areatadan dolayı bu durumda kişi dökülme tipini belirlemeli sonrasında o dökülme tipine uygun maddeyi tespit etmelidir. Sonrasında sizin saç dökülmesi tipinize göre iyi gelen maddeyi A ya da B markası hangisi içeriyorsa ondan alırsınız.

Tanju Çolak’ın Çam Yağı Ne Oldu?
Tümer Metin reklamından önce geçtiğimiz yıllarda piyasayı kasıp kavuran Tanju Çolak’ın çam yağı ilacı vardı sahi ne oldu? O zamanda uyarmıştık inanmayın para kaptırmayın 2-3 ay geçmeden ürün yasaklandı. Gerçi üreticiler için o 2-3 ay varya darphane bile o kadar para basamaz. Sonrasında nemi olur başka bir isimle bir kaç ay daha piyasayı tokatlar döngü bu şekilde devam eder. Size tavsiye hiç birşeyi araştırmadan almayın. Ne yaparsanız acele etmeden yapın.

Aman siz siz olun paranıza göz dikmiş, vatandaşı salak yerine koyan bu uyanıkların oyununa gelmeyin hatta mümkünse bu yazıyı ulaşabildiğiniz her yerde paylaşın büyük sevap işlersiniz.

 

6800 Saç Teli Aldatmacası Nedir? için 3 yorum yapılmış


Anonim

Merhaba Sayın Yetkili,

Firmamıza ait Rephair isimli ürünümüz ile ilgili aşağıda bağlantısını paylaştığım sayfada yanlış ve ürünü karalamaya yönelik içerik paylaşılmıştır. Bu içeriğin kaldırılmasını ve tarafımıza konuyla ilgili bilgi verilmesini rica ediyorum.

İlginiz ve yapacağınız çalışmalar için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

İsa BAHAT
IT Yöneticisi

https://www.sacdokulmesitedavisi.net/6800-sac-teli

İsa BAHAT

Merhaba Sayın Yetkili,

Paylaşmış olduğunuz içerik WEON Grup Şirketlerine ait Rephair ürünü ile ilgili olumsuz ve müşteriyi yanıltıcı ifadeler barındırmakta. Bu durum ürünümüze ve şirketimize ne yazık ki zarar vermekte. Sizden ricamız bu içeriği kaldırmanızdır. Aksi takdirde şirket avukatlarımız hukuki süreci işletmeye başlayacaktır.

Saygılarımızla.

WEON Grup Şirketleri

Ahmet

Gerçekleri apaçık ortaya koyan paylaşımınızdan son derece mutlu oldum. İnkar etmeye gerek yok, ben de tarama özürlü bir kimseyim. Yazınızda belirttiğiniz üzere ben de birçok yağ ve şampuan denedim ve hiçbirinden olumlu sonuç alamadım. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer atasözü benim gibi saç sorunu yaşayanlara hayat düsturu olmalı. Artık ne şampuan, ne de saç ürünleriyle ilgilenmiyorum. Böyle reklamlara da bir zamanlar inandığım için şimdi hem gülüyorum hem de kızıyorum. Ve artık diyorum ki “Yaşasın hakiki zeytinyağı sabunu…”