Menopoz Saç Dökülmesi

Menopoz Saç DökülmesiKadınlara özgü bir durum olan menopoz aynı zamanda kadınlarda dökülmeye neden olduğu yapılan bilimsel araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Menopoz’u kısaca özetlemek geresirse, kadınlarda menstrüasyon (adet kanamaları) sona ermesi ve üreme özelliğinin sona ermesi ile başlayan sürece menopoz denir.  40 ile 55 yaşları arasında gerçekleşen menopoz dönemi çok nadirende olsa 40 yaşından önce olma olasılığıda vardır.

Menopoza Giren Kadınlarda Saç Sorunları
Yukarıdaki satırlarda da belirtildiği üzere 40 yaşını aşan bir kadında zaten saç kalitesi kaybı yaşanacaktır. Birde menopoz ile birlikte ortaya çıkan hormon salgılamada azalma problemi ile birlikte karşımıza direkt olarak saç dökülmesi sorunu çıkmaktadır.

Menopozda Saç Dökülmesi Belirtileri
En büyük belirti zaten kişinin menopoz için yaşının uygunluğudur. Diğer belirtiler içinse saçımızda olağan dışı gelişmeleri ele alarak aşağıdaki listede yer alan gelişmeleri takip etmelisiniz.

  • Saçlar uzama sıkıntısı çekerek kendini yenileme hızı düşer.
  • Parlaklığı azalan saçlarınız kuru ve mat bir hal alacaktır.
  • Saçlarınızda seyrelme ve saç tellerinde incelmeler oluşur.
  • Rengini kaybeden saçlarınızda kırılma oranı hızla artacaktır.
  • Ve tabi ki sürpriz olmayacak şekilde saç dökülmesi olacaktır.

Östrojen Seviyesi Düşmesi Sonucudur
Kadınlarda en önemli hormonlardan olan östrojen menopoza giren kadınlarda yumurtalıkların yeterli derecede çalışamayacağı için kan östrojen değerli ciddi miktarda düşüp, saçlarda kalite kaybına neden olmaktadır. Saçlarda yaşanacak kalite kaybı ve vitaminsizlik, kaçınılmaz son olan saç dökülmesine sebebiyet verecektir.

Saç Kalite Kaybı Onarılmalıdır
Yaşa bağlı olarak ve menopoz ile ortaya çıkan sonuçlardan bazıları ise damar sertliğidir. Sadece kadınlar değil erkekler içinde geçerli bir sorun olan damar sertliği ilerleyen yaş ile daralmalara neden olur, bu da saçlarınızın daha az beslenmesi demektir.

Hücre yenilenmesi sağlıklı bir insanın en önemli etkenlerindendir. Yaşlanmaya bağlı olarak gelişen hücrelerde yenilenme hızının düşmesi sonucu özelliklede saç ve tırnaklarda ciddi anlamda hasarlar görülmeye başlar.

Menopozda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?
Sorunu özet bir şekilde de olsa  anlatmış oluyoruz. Vücudumuzun ihtiyacı olup da, yaşlanma ve menopoz sonucu vücudumuz yeterli miktarda demir, çinko, magnezyum ve saçın yapım maddesi olan keratin üretemez ve aktive edemez hale gelmektedir. Vücudumuz bu ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa bizler bunu takviye besin ve ürünlerle almalıyız. Örnek hasta oldunuz yemek yiyemiyorsunuz, fakat daha kötü olmakta istemiyorsunuz bu durumda vitamin haplarına başvururuz. Bu durumda aynı şekildedir.

Yorum yapılmamış